Workshopit

Tältä sivulta löydät torstain 29.12 workshopit

1. Suomiprojekti

Suomiprojekti-workshop on tarkoitettu alkutaipaleella oleville vaeltajille ja kaikille niille, jotka vielä aikovat vaeltajuutensa aikana toteuttaa suomiprojektin. Pajassa etsitään projektivartioita ja kohdepaikkakuntia. Käydään läpi, mitä projektin tulisi sisältää ja kuullaan esimerkkejä suoritetuista projekteista.

2. Ulkomaanprojekti

Ulkomaanprojekti-workshop on tarkoitettu loppumetreillä tai välivaiheessa oleville vaeltajille. Teille, jotka suunnittelette u-projektin tekemistä. Etsitkö matkaseuraa? Tule tänne. Haluatko kuulla onnistuneista u-projekteista? Tule tänne.

3. Piirien ja SP:n tuominen lähellä vaeltajan arkea

Mikä ihmeen piiri? Tule kuulemaan siitä mikä on partiopiirien tehtävä ja miksi ne ovat tärkeitä. Saatat myös oppia miten sinä voit päästä mukaan piiritoiminnan ihmeelliseen maailmaan.

4. Partiovaikuttaminen

Mikä on partioneuvosto ja mitä se tekee? Mitä päätetään valiokunnissa? Miten partiossa voi vaikuttaa? WOSMin ja WAGGSin lyhyt oppimäärä innostavasti WSYF-koulutusohjelmaan (World Scout Youth Forum) osallistuvien vaeltajien toimesta. Suosittelemme pajaa yleissivistyksenä jokaiselle osallistujalle, etenkin jos et osannut vastata tässä insertissä esitettyihin kysymyksiin. 😉

5. Turvallisuussuunnittelu

Turvallisuussuunnitelma ja turvallisuussuunnittelu. Nuo ikuiset retken ja leirin suunnittelun murheenkryynit. Tulkaa kuuntelemaan ammattilaisen ohjeet hyvän ja kattavan turvallisuussuunnitelman tekoon ja yleiseen turvallisuusajatteluun. Hyvä suunnitelma on avuksi jos jotakin lopulta sattuu.

6. Projektin anatomia

Miten projekti rakentuu? Millaista on olla projektinjohtaja, entäs työntekijä? Vaativatko projektin eri vaiheet erilaista suhtautumista tavoitteisiin? Entä jos tavoitteet muuttuvat? Tule kuulemaan vastaukset näihin ja moniin muihinkin projekteja ja projektityöskentelyä koskeviin kysymyksiin.

7. Etäjohtaminen

Voiko lippukunnanjohtajana toimia, vaikka ei asuisi samalla paikkakunnalla, jolla lippukunta toimii? Minkälaisen pestin voin ottaa kotilippukunnasta, kun lähden opiskelemaan. Kaikille aiheen kanssa kamppaileville ja konkarin neuvoja kaipaaville.

8. Metsä workshop

Kuinka valtion metsiä eli yhteistä kansallisomaisuuttamme käytetään seuraavan viiden vuoden aikana? Metsähallituksen luonnonvarasuunnittelussa laaditaan raamit valtion metsien käytölle seuraavaksi viideksi vuodeksi. Tämä tapahtuu erilaisia metsänkäyttöryhmiä osallistavalla tavalla. Nyt on mahdollisuus sanoa omat näkemyksensä ja ajatuksensa siitä, miten valtion metsiä Suomessa pitäisi käyttää. Paikalla ovat partiolaisten edustajat suunnitteluryhmässä sekä Metsähallituksen luonnonvarasuunnittelun edustaja. Tule mukaan vaikuttamaan yhteisten metsien tulevaisuuteen!

9. Viestintä

Miten partio näyttäytyy mediassa? Miten mainostaa partiota muille? Tule kuulemaan kuumat vinkit markkinointiin!

10. Ajankäyttöni

Päivässä on vain 24 tuntia, mutta tarvitsen lisää? Stressi kasvaa ja työt lisääntyy. Kuulostaako tutulle? Siinä tapauksessa tule suunnittelemaan ja miettimään mihin aika kuluu. Mietitään miten järjestää itselleen omaa aikaa ja kuinka saada stressiä kuriin!

11. Talouden hoitoa

Hoidanko minä talouttani vai talous minua? Minne rahaa kuluu ja mistä sitä saa? Miten toteuttaa lippukunnan varainhankintaa? Tule kuulemaan talouden hoidosta, niin oman talouden kuin lippukunnan. Laitetaan ideat kiertoon,miten  lippukunnat varain hankkivat!

12. Itsensä johtaminen

Miltä tuntuu olla johtajana? Helppoa, haastavaa, tylsää, mukavaa…? Miten voisin kehittää itseäni johtajana? Tule pohtimaan sekä kehittämään omaa johtamistani.

13. Tavoittele unelmiasi!

Olet varmasti joskus asettanut itsellesi tavoitteita? Ovatko ne pysyneet vai oletko päästänyt niistä irti ennen tavoitteen toteutumista? Unelma jää haaveeksi ilman tavoitteita siihen pääsemiseksi.

Workshopin pitäjä Henna Peltoniemi on unelmoinut lukuisia haaveita mutta myös tavoitteellisesti saavuttanut unelmia. Workshop pitää sisällään tositapahtumia, tarinoita, sopivasti asiaa sekä harjoituksia, joiden avulla on mahdollista tehdä unelmista totta. Saat workshopista ajatuksia niin omaan henkilökohtaiseen elämääsi kuin partiotaipaleellesi.

14. Kavereiden johtaminen

Muuttuuko johtaminen kavereiden kanssa? Miten johdan kavereitani? Onko se aina niin helppoa? Entä auktoriteettini? Tule pohtimaan kanssamme näitä sekä muita askarruttavia kysymyksiä.

Pienet muutokset ovat mahdollisia, niistä päivitämme tälle sivustolle mahdollisimman pian.